Mijn werkwijze
De werkwijze in mijn bakkerij is zo puur mogelijk.
Hoe ik bak:
Ik werk uitsluitend met plantaardige ingrediënten, ik gebruik geen boter, room, melk en eieren.
OMDAT ik het verschil wil maken, geen deel wil zijn van dierenleed en het beter is voor onze gezondheid.
Ik werk vanuit de vriezer. Al het gebak wordt direct na productie, dus vers, ingevroren.
OMDAT dit het meest efficiënt is voor mij en mijn (zakelijke) klanten. Ik ben geen traditionele bakker die om 4 uur zijn bed uitkomt om te bakken voor de volgende ochtend.
Alle meelproducten zijn glutenvrij gegarandeerd bij inkoop, verder gebruik ik geen glutenhoudende ingrediënten. Ik ben niet glutenvrij gecertificeerd en kan dit ook niet 100% garanderen, maar iik doe mijn best om de kans op sporen te vermijden.
Het meel is glutenvrij van oorsprong zoals boekweit en haver in zijn volledige vorm, geen bloem. Ik gebruik geen kant en klaar glutenvrij basismeel.
OMDAT ik zoveel mogelijk mensen wil kunnen laten genieten van lekker gebak.


De suikers in mijn gebak zijn dadels, dadelstroop, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, appel en banaan.
OMDAT dit een toevoeging is voor je lijf en geen belasting.
Ik ben een productiebedrijf. Ik maak alle recepten in grote hoeveelheden.
OMDAT ik ook met zakelijke klanten werk.
Ik maak ook 'No-bake Pies”. Dit zijn taartjes die niet worden gebakken.
Biologisch & Plantaardig betekent zo min mogelijk belasting voor onze moeder aarde.
Ik kies voor plantaardige melk, sojamelk.
Ja, ik maak ook cupcakes met kaneel en amandelsnippers. Hmmmm
Enkele handige tips
- Bevroren gebak kun je rustig ontdooien door dit de avond voor gebruik in de koelkast te zetten. Anders 2 tot 4 uur voor gebruik uit de vriezer halen en op kamertemperatuur laten ontdooien.
- Wanneer je een bevroren bestelling komt afhalen en deze thuis ook wilt invriezen neem dan een koeltas mee voor het transport naar huis zodat het zo koud mogelijk blijft.
- De 'No-bake Pies', groot of klein, bij voorkeur in de koelkast houden tot consumptie. Dit gebak is ongebakken en de kokosolie smelt bij warmte waardoor het gebak ook zeer week wordt.
- Het gebak kun je laten ontdooien voor directe consumptie of thuis in de vriezer bewaren. Wanneer je het thuis weer wilt invriezen, neem dan een koeltas mee voor het transport naar huis zodat het zo koud mogelijk blijft.
Waarom plantaardig?
