Mijn werkwijze
De werkwijze in mijn bakkerij is zo puur mogelijk.
Hoe ik bak:
Ik werk uitsluitend met plantaardige ingrediënten, ik gebruik geen boter, room, melk en eieren.
OMDAT ik het verschil wil maken, geen deel wil zijn van dierenleed en het beter is voor onze gezondheid.
Alle meelproducten zijn glutenvrij gegarandeerd bij inkoop, verder gebruik ik geen glutenhoudende ingrediënten. Ik ben niet glutenvrij gecertificeerd en kan dit ook niet 100% garanderen, maar iik doe mijn best om de kans op sporen te vermijden.
Het meel is glutenvrij van oorsprong zoals boekweit en haver in zijn volledige vorm, geen bloem. Ik gebruik geen kant en klaar glutenvrij basismeel.
OMDAT ik zoveel mogelijk mensen wil kunnen laten genieten van lekker gebak.


De suikers in mijn gebak zijn dadels, dadelstroop, ahornsiroop, appel en banaan.
OMDAT dit een toevoeging is voor je lijf en geen belasting.
Ik ben een productiebedrijf. Ik maak alle recepten in grote hoeveelheden.
OMDAT ik ook met zakelijke klanten werk.
Ik werk vanuit de vriezer. Al het gebak wordt direct na productie, dus vers, ingevroren..
OMDAT dit het meest efficiënt is voor mij en mijn klanten. Ik heb geen winkel waar mijn producten in de vitrine liggen. Bij het afhalen van het bestelde gebak is dit dus bevroren.
Ik maak ook 'No-bake Pies”. Dit zijn taartjes die niet worden gebakken.
Biologisch & Plantaardig betekent zo min mogelijk belasting voor onze moeder aarde.
Ik kies voor plantaardige melk, sojamelk.
Ja, ik maak ook cupcakes met kaneel en amandelsnippers. Hmmmm
Enkele handige tips
- Omdat mijn gebak wordt ingevroren, is het niet gedecoreerd met een topping zoals vegan creamcheese of plantaardige slagroom. Het is ook niet afgewerkt met vers fruit. Het gebak is Natuurlijk! lekker genoeg om zo te eten maar een bolletje vegan ijs of verse aardbeien zijn zeker een aanvulling op de smaakbeleving. Dus maak het gebak thuis naar eigen smaak nog iets feestelijker.
- De 'No-bake Pies', groot of klein, bij voorkeur in de koelkast houden tot consumptie. Dit gebak is ongebakken en de kokosolie smelt bij warmte waardoor het gebak ook zeer week wordt.
- Het gebak kun je laten ontdooien voor directe consumptie of thuis in de vriezer bewaren. Wanneer je het thuis weer wilt invriezen, neem dan een koeltas mee voor het transport naar huis zodat het zo koud mogelijk blijft.
Waarom plantaardig?
