Mijn werkwijze

De werkwijze in mijn bakkerij is zo puur mogelijk.

Hoe ik bak:

Ik gebruik alleen biologische ingrediënten, mijn bakkerij is Biologisch Skal gecertificeerd.

OMDAT ik hou van de natuur, de dieren en het milieu.

Ik werk uitsluitend met plantaardige ingrediënten, ik gebruik geen boter, room, melk en eieren.

OMDAT ik het verschil wil maken, geen deel wil zijn van dierenleed en het beter is voor onze gezondheid.

Alle meelproducten zijn glutenvrij gegarandeerd bij inkoop, verder gebruik ik geen glutenhoudende ingrediënten. Ik ben niet glutenvrij gecertificeerd en kan dit ook niet 100% garanderen, maar iik doe mijn best om de kans op sporen te vermijden. Het meel is glutenvrij van oorsprong zoals boekweit en haver in zijn volledige vorm, geen bloem. Ik gebruik geen kant en klaar glutenvrij basismeel.

OMDAT ik zoveel mogelijk mensen wil kunnen laten genieten van lekker gebak.

BananaCake uit pure ingrediënten
Natuurlijk Charlotte - Plantaardige patisserie uit Limburg

De suikers in mijn gebak zijn dadels, dadelstroop, ahornsiroop, appel en banaan.

OMDAT dit een toevoeging is voor je lijf en geen belasting.

Ik ben een productiebedrijf. Ik maak alle recepten in grote hoeveelheden.

OMDAT ik ook met zakelijke klanten werk.

Ik werk vanuit de vriezer. Al het gebak wordt direct na productie, dus vers, ingevroren..

OMDAT dit het meest efficiënt is voor mij en mijn klanten. Ik heb geen winkel waar mijn producten in de vitrine liggen. Bij het afhalen van het bestelde gebak is dit dus bevroren.

Ik maak ook 'No-bake Pies”. Dit zijn taartjes die niet worden gebakken.

Biologisch & Plantaardig betekent zo min mogelijk belasting voor onze moeder aarde.

Ik kies voor plantaardige melk, sojamelk.

Ja, ik maak ook cupcakes met kaneel en amandelsnippers. Hmmmm

Enkele handige tips

Waarom plantaardig?

Eenmaal veganist zie je de hele wereld vanuit een ander oogpunt, ik althans. Je ziet het dierenleed dat veroorzaakt wordt door de voedingsindustrie en dan niet alleen voor het vlees. Dat zag ik al eerder, maar ook voor de melk (en dus alle zuivel en kaas) en eieren. Mijn missie is nu echt duidelijk, hier wil ik geen deel meer van uitmaken!! Dus ook die missie wordt zakelijk doorgevoerd! Liefs,
Charlotte Post - eigenaar Plant-based Bakery Natuurlijk Charlotte

Cakes voor elk moment van de dag

Ontbijt, lunch, snack of voor onderweg.

Taarten

Speciale taartjes voor speciale momenten.

Gebakjes

Heerlijke gebakjes voor echte verwenmomentjes.