Onze werkwijze
De werkwijze in onze bakkerij is zo puur mogelijk.
Hoe wij bakken:
Wij werken uitsluitend met plantaardige ingrediënten, wij gebruiken geen boter, room, melk en eieren.
OMDAT wij het verschil willen maken, geen deel willen zijn van dierenleed en het beter is voor onze gezondheid.
Ik werk vanuit de vriezer. Al het gebak wordt direct na productie, dus vers, ingevroren.
OMDAT dit het meest efficiënt is voor mij en mijn (zakelijke) klanten. Ik ben geen traditionele bakker die om 4 uur zijn bed uitkomt om te bakken voor de volgende ochtend.
Alle meelproducten zijn glutenvrij gegarandeerd bij inkoop, verder gebruiken wij geen glutenhoudende ingrediënten. Wij zijn niet glutenvrij gecertificeerd en kan dit ook niet 100% garanderen, maar wij doen ons best om de kans op sporen te vermijden.
Het meel is glutenvrij van oorsprong zoals boekweit en haver in zijn volledige vorm, geen bloem. Wij gebruiken geen kant en klaar glutenvrij basismeel.
OMDAT wij zoveel mogelijk mensen willen kunnen laten genieten van lekker gebak.
De suikers in ons gebak zijn dadels, dadelstroop, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, appel en banaan.
OMDAT dit een toevoeging is voor je lijf en geen belasting.
Wij zijn een productiebedrijf. Wij maken alle recepten in grote hoeveelheden.
OMDAT wij ook met zakelijke klanten werken.
Wij maken ook 'No-bake Pies”. Dit zijn taartjes die niet worden gebakken.
Biologisch & Plantaardig betekent zo min mogelijk belasting voor onze moeder aarde.
Wij kiezen voor plantaardige melk, sojamelk.
Ja, wij maken ook cupcakes met kaneel en amandelsnippers. Hmmmm
Enkele handige tips
- Bevroren gebak kun je rustig ontdooien door dit de avond voor gebruik in de koelkast te zetten. Anders 2 tot 4 uur voor gebruik uit de vriezer halen en op kamertemperatuur laten ontdooien.
- Wanneer je een bevroren bestelling komt afhalen en deze thuis ook wilt invriezen neem dan een koeltas mee voor het transport naar huis zodat het zo koud mogelijk blijft.
- De 'No-bake Pies', groot of klein, bij voorkeur in de koelkast houden tot consumptie. Dit gebak is ongebakken en de kokosolie smelt bij warmte waardoor het gebak ook zeer week wordt.
- Het gebak kun je laten ontdooien voor directe consumptie of thuis in de vriezer bewaren. Wanneer je het thuis weer wilt invriezen, neem dan een koeltas mee voor het transport naar huis zodat het zo koud mogelijk blijft.
Waarom plantaardig?
Eenmaal veganist zie je de hele wereld vanuit een ander oogpunt, wij althans.
Je ziet het dierenleed dat veroorzaakt wordt door de voedingsindustrie en dan niet alleen voor het vlees. Dat zagen wij al eerder, maar ook voor de melk (en dus alle zuivel en kaas) en eieren.
Onze missie is nu echt duidelijk, hier willen wij geen deel meer van uitmaken!!
Dus ook die missie wordt zakelijk doorgevoerd!
Liefs,