Why I love my job

Mijn naam is Charlotte en ik kom uit een bakkersfamilie. Mijn opa en oma hebben meer dan 50 jaar een eigen bakkerij gehad in Terwinselen, Kerkrade. Het was een echte traditionele bakkerij met een zeer goede naam in de wijde omtrek. 

Zoetigheid en gebak waren mijn levensmotto. Geen koffie zonder iets lekkers en geen etentje zonder toetje!!! Bij elke gelegenheid bakte ik een taart, vlaai, cupcake, etc. In 2011 ben ik gestart met een bedrijfje, Bovenste Beste Lekkernijen. Traktaties op maat in de vorm van taarten en gebak. Met veel suiker!

Charlotte Post - eigenaar Plant-based Bakery Natuurlijk Charlotte
Natuurlijk Charlotte - Beste Lekkernijen

De eerste OMSLAG...

Door omstandigheden kwam ik op een keerpunt terecht. Ik ben zelf heel anders gaan kijken naar voeding en leefstijl. Ik ben me gaan verdiepen in suiker en de invloed op je gezondheid. Ik heb mijn eetpatroon geleidelijk, maar drastisch aangepast en eet vanaf dat moment totaal geen toegevoegde geraffineerde suikers meer.
Maar wat moest ik dan bakken? Ik ben op zoek gegaan naar recepten voor gezonde baksels en er ging voor mij een hele nieuwe wereld open. Het is een totaal andere wereld van bakken dan ik gewend was maar ik ben ontzettend enthousiast geworden en heb al heel veel heerlijke, gezonde lekkernijen gemaakt die ook de andere leden van mijn gezin (die wel nog suiker eten, maar steeds minder) overheerlijk vinden. Ook zakelijk moest het roer om. Ik kon natuurlijk geen suikertaarten maken voor klanten terwijl ik zelf helemaal antisuiker ben geworden.
En dus werd in januari 2015 Bovenste Beste Lekkernijen veranderd in Natuurlijk! Charlotte.

Nog een stapje verder...

Na mijn leefstijlswitch merkte ik dat enkele klachten die ik had niet weggingen. Ik ben naar een orthomoleculair diëtiste gegaan en heb enkele onderzoeken laten doen. Hieruit bleek dat het verstandig was sommige voedingsmiddelen tijdelijk weg te laten.
Als sneeuw voor de zon verdwenen mijn klachten! Zo raakte ik steeds meer geïnteresseerd en gefascineerd door voeding en gezondheid. Dit resulteerde in de start van een 60 dagen Vegan Challenge.
Die 60 dagen waren het begin van mijn huidige leefstijl; vegan, plantaardig.

En dan de eyeopener!

Eenmaal veganist zie je de hele wereld vanuit een ander oogpunt, ik althans.

Je ziet het dierenleed dat veroorzaakt wordt door de voedingsindustrie. En dan niet alleen voor het vlees, dat zag ik al eerder, maar vooral voor de melk (en dus alle zuivel en kaas) en eieren.

Mijn missie was nu echt duidelijk, hier wil ik geen deel meer van uitmaken!! Dus die stijl wordt ook zakelijk doorgevoerd!

PUUR, PLANTAARDIG EN  DIERVRIENDELIJK, dus heel NATUURLIJK!

Liefs, 

Charlotte Post - eigenaar Plant-based Bakery Natuurlijk Charlotte
Charlotte Post - Mijn werkwijze in de plant-based Bakery

De Pecan Pie

Dit taartje speelt al sinds 2016 de hoofdrol in onze bakkerij. Het heeft ervoor gezorgd dat wij onze keuken thuis hebben verruild voor een echte bakkerij.

Onze zoektocht naar zakelijke klanten heeft geleid naar Bagels & Beans. Zij hebben de Pecan Pie met meer dan 80 vestigingen landelijk op de kaart gezet.

Hierdoor werden wij benaderd door RTL-Z om een kort item te maken voor het programma ‘How it’s Done’. Leuk en super spannend natuurlijk, op landelijke televisie. Dit kun je bekijken in het filmpje hieronder.

Met amandelen in de bodem en cashewnoten en pecans in de vulling is de Pecan Pie echt een notentaartje. Het wordt afgewerkt met geroosterde en gekarameliseerde hele pecannoten en kruimels.

Skal gecertificeerde bakproducten
Plantaardige Pecan Pie - bekijk het tv-debut van Natuurlijk Charlotte! Plant-based Bakery

No-bake Pecan Pie

Door onze samenwerking met Bagels & Beans smult heel Nederland van onze Pecan Pie. Dat maakt dit taartje voor ons extra speciaal.

Maar wist je dat er ook een ‘No-bake Pecan Pie‘ in ons assortiment is? Die is ontstaan doordat wij een nieuw gebakje moesten bedenken voor een nieuwe klant, net zo lekker als de Pecan Pie maar meer als snack.

Welke is jouw favoriet?

Samenwerken?

Natuurlijk! Charlotte is een productiebedrijf. Wij werken graag met zakelijke klanten, ondernemers in diverse sectoren.

Spreekt ons assortiment en werkwijze jou aan?
Aarzel dan niet en neem contact op om samen met ons de mogelijkheden te bespreken.

Op dit moment werken wij samen met:

Cakes voor elk moment van de dag

Ontbijt, lunch, snack of voor onderweg.

Taarten

Speciale taartjes voor speciale momenten.

Gebakjes

Heerlijke gebakjes voor echte verwenmomentjes.